Ökológia- Magyarország

A MEDVEHAGYMA

 

        A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Nagyon hasonlít a gyöngyvirágra, mégis jól megkülönböztethető tőle. Ujjaink között megdörzsölve erős hagyma, fokhagyma illatot áraszt. Áprilisban-májusban, a virágzása idején hagymaszagú az erdő. A gyógynövények közé tartozik. Jótékony hatásai: magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszerünket, segíti a szervezetünk tavaszi felfrissülését, és méregtelenítő hatású.          

                                

MEDVEHAGYMA FESZTIVÁL 2014: Mint minden évben idén is megrendezik Bakonybélben a medvehagyma fesztivált. A Bakonyban vezetett túra keretében tekinthetik meg az érdeklődők a medvehagyma egyik kedvelt élőhelyét. Ezen kívül még rengeteg program várja a látogatókat: megtudhatnak sok mindent erről a gyógynövényről és belőle készült ételeket kóstolhatnak a fesztiválon, mint például medvehagymás pogácsát, kenyeret, palacsintát. Az érdeklődők április 12-13-án látogathatnak ide.

                                                 

 

Medvehagymás pogácsa sütésével magunk is megpróbálkozhatunk, amihez a medvehagymát egy kellemes tavaszi délutánon saját kezünkkel gyűjthetjük.

Kirándulásra fel! :)

                                                                                                  

                                                                                                                                                               Kutschera Ágnes 7.z

 

 


Elérhetőség

Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

8500 Pápa, Korona utca 27-29.