Csapatunkról

A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola ZölDök Önkormányzata 2014. februárjában elkészítette a ZölDök honlapját, ahol értesülhetnek a Zölddiák Önkormányzat programjairól.

 

A honlap készítői, szerkesztői:

 

Tauber Dominik 8.a.

Göcsei Gergő 8.a.

Rádi Gitta 7.z.

Kutschera Ágnes 7.z.

 

Elekes Márton 7.z. - főszerkesztő

 

A ZölDök 2013-14-es tanévben megvalósult és tervezett programjai.

 

 

Iskolánk 2012-ben nyerte el az ÖKOISKOLA címet és tartozik az Ökoiskolák Országos Hálózatához .

 

2011/2012-es tanévben az akkori 8.a osztály tanulóiból Ludvig Andrea szabadidő szervező irányításával alakult meg az első ZölDök. Azt követő tanévben a 7.a osztály tanulóiból álló csapat vette át a feladatot; Ruisch Tímea 7.a , majd jelenlegi önkormányzatot 2013. szeptember 01-től Tauber Dominik 8.a osztályos tanuló vezeti . Munkánkat továbbra is Andrea néni segíti, mint szakpedagógus.

 

Tagjai:

 

Tauber Dominik 8.a. a ZölDök elnöke

Kovács Botond 8.a.

Németh Máté 8.a.

Ruisch Tímea 8.a.

Fekete Eszter 8.a.

Gyalog Kata 8.a.

Sántha Flóra 8.a.

Kutschera Ágnes 7.z. Dök elnöke

Rádi Gitta 7.z.

Ölbei Zsófia 8.a

Csapatunk tevékenyen részt vesz az iskola közösségi életében. Nagyon sok programot szervezésében , lebonyolításában részt veszünk,  annak érdekében, hogy minden „Erkeles” diák a mindennapjai során megtapasztalhassa a környezettudatos életmód sajátosságait. Kiemelt feladatnak tartjuk a diákok környezethez való pozitív viszonyának formálását. Szeretnénk, ha a növények és az állatok szeretete környezet- és állatvédő magatartássá válna. Nevelőinkkel együtt törekszünk arra, hogy a természetes érdeklődést tudományos alapokra helyezhessük. Mindezekkel pedig a felnőttkori környezettudatos életforma alapjainak megteremtését elérhessük.

Ezeknek a szempontoknak az alapján állítottuk össze éves programunkat is. Ősszel papírgyűjtést és használt sütőolaj gyűjtést szerveztünk az iskolában. Ebben a programban az iskola minden diákja és természetesen a szülők is tevékenyen részt vettek. Nagy sikere volt. Az akciót az idei tavasszal is megrendezzük és reméljük, hogy a lelkesedés a korábbiakat is felül fogja múlni. A tél beállta előtt madáretetőket helyeztünk ki a nálunk telelő madaraknak. A téli etetést biztosítottuk számunkra. Adventben a ZölDök csapata is csatlakozott az iskolai karácsonyi vásárára készülő ajándékok elkészítéséhez. Csapatunk természetes anyagokból készített apró karácsonyi meglepetéseket. Csuhéból, termésekből készítettünk különböző karácsonyfadíszeket. Ezek a díszek nagyon kelendőek voltak a vásáron. Ebből is látszik, hogy már egyre több család számára fontosak a természetes anyagokból készülő ajándékok.

Februárban ismét szerveztünk használt sütőolaj gyűjtést eredményesen. 225 liter olaj gyűlt össze három nap alatt. Még késő ősszel a helyi Termál Kempingtől támogatói ajándékként kaptunk: farönköket, amelyeket a szabadtéri öko-tantermünkhöz szeretnénk felhasználni!

 Március végén, április elején szeretnénk szülői és nevelői segítséggel ezt kialakítani. Tervezzük továbbá fák, bokrok, egynyári és évelő növények ültetését, gondozását, a szobanövény tanösvényünk bővítését ! „Örökbefogadási akció meghírdetével” ..

 Az iskola és környéke tavaszi munkálatainak elvégzését, természetesen ezt is a szülők és tanárok közreműködésével.

 Február és március hónap feladatai közé tartozott honlapunk megtervezése és megszerkesztése.

 Nagy örömünkre és nem kis büszkeségünkre ez meg is valósult.

Májusban kisállat bemutatót szeretnénk szervezni, ahova minden diák elhozhatja a saját házi kedvencét.(úgy, mint 2 évvel ezelőttJ, a közvélemény kutatásunk szerint ez volt a ZölDök legsikeresebb gyermekprogramja, amelyet Andrea néni segítségével, ötleteivel ismételten megvalósíthatunk ! Erre a programunkra már meghívtuk a város egyik legjobb állatorvosát dr. Lázár Attilát is, aki örömmel elvállalta, hogy a megjelenteknek előadást tart a felelős állattartásról, a házi kedvencek gyakori betegségeiről, azoknak megelőzéséről. Továbbá a helyi mentőszolgálat vezetőjét Kürthy Józsefet is, aki a háziállat balesetekről (kutyaharapás, macskakarmolás stb.), azok szakszerű ellátásáról fog majd beszélni, és természetesen az ellátásról bemutatót is tart. A rendezvényre szeretnénk meghívni kisállat-kereskedőket is. Reméljük, hogy érdekes állatokat hoznak majd magukkal. A program keretében bemutatkozást szeretnénk biztosítani helyi állateledelt és felszerelést árusító vállalkozóknak is, akik elhoznák hozzánk termékeiket.  Szeretnénk még az idei tanévben kirándulást is szervezni a Balaton-partjára, ahol bemutatkozó látogatásra mennénk leendő „testvér” ökoiskolánkhoz.

 

Tauber Dominik 8.a. ZölDök elnök


Elérhetőség

Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

8500 Pápa, Korona utca 27-29.